Make your own free website on Tripod.com

Stadion NK Dinamo

 

NK Dinamo igra na Stadionu Maksimir, sa, u ovom trenutku 30.000 mjesta.Stadion je službeno otvoren 5. svibnja 1912. Tijekom 86 godina nekoliko puta je dograđivan i preuređivan. Posljednja, najveća rekonstrukcija bi trebala biti dovršena do Svjetskih vojnih igara, koje se održavaju u Zagrebu, u kolovozu 1999., a dom NK Dinamo bi konačni izgled vrhunskog europskog, pravog nogometnog stadiona bez atletske staze, trebao dobiti do 10. listopada 1999. i kvaliflkacijske utakmice izmedu Hrvatske i SR Jugoslavije za nastup na EP 2000. godine.

Prošle jeseni su na istočnu i južnu tribinu postavljena sjedala, a početkom ove, 1998., rušenjem sjeverne tribine, započela je potpuna obnova stadiona. Najprije će biti podignuta nova sjeverna tribina sa 16.000 sjedećih mjesta. Potom će se nadograditi južna tribIna, time udvostručiti sadašnji kapacitet sa 4.000 na 8.000 mjesta, te kvalitetnijim sjedalima, umjesto postoječih, poboljšati udobnost gledatelja na reprezentativnoj, zapadnoj tribini. Slijedi stvaranje prstena oko igrališta, odnosno izgradnja dodatka svim tribinama i njihovim spajanjem. Uklanjanjem atletske staze i spuštanjem terena 1,80 metara ispod sadašnje razine, gledalište će se približiti igralištu, a stadion dobiti konačni kapacitet od 60.000 sjedećih mjesta, što će zadovoljiti sve kriterije FIFA.

Uz sjevernu tribinu, prema Maksimirskoj cesti, bit će sagrađena 200 metara dugačka zgrada s 25.000 m2 poslovnog prostora. Ispod južne tribine bit će novi radni prostor klupske uprave, Plavi salon, velika trofejna dvorana s obilježjima iz gotovo stoljetne povijesti kluba, manja sportska dvorana, svlačionice, prostorije za trenere, ambulanta, teretana i hotel A kategorije sa 46 kreveta, s restoranom i salonom...

Stadion za Ligu prvaka...
Stadion za najveće nogometne spektakle...
Stadion za 21. stoljeće, za treće tisućljeće...